Svenskt Kulturarv
Svenskt Kulturarv är ett skyltfönster för det fantastiska utbud av museer, slott och kulturhistoriska besöksmål som finns i Sverige!
Hem
Sök besöksmål
Om Svenskt kulturarv
Publikationer
Press
Kontakt
För Medlemsmuseer
SÖK BESÖKSMÅL SÖK KATEGORI LANDSKAP
Köp Kulturarvskortet!

Tillbaka till kartan
Köpings Museum
Beskrivning av besöksmål
Köpings Museum är ett kulturhistoriskt museum. Museets huvudavdelning samt apoteksmuseet Scheeles Minne är inrymt i ett gammalt kronobränneri från 1760-talet som senare var bryggeri. Förutom basutställningen om Köpings historia, med intressanta fornfynd som en vikingatida ryttargrav, en medeltida silverskatt och hantverksavdelningen med bl.a. Sjölins alrotsmöbler, visas årligen flera tillfälliga utställningar. I en länga på gården finns Köpings Brandmuseum och två kvarter bort ligger Nyströmska gårdens snickerimuseum. Sommartid är friluftsmuseet Gammelgården öppet.

Öppettider
Tisdag-söndag 13-16. För öppettider vid stora helger samt för Kuj järnvägsmuseum och Brandmuseet, se hemsida eller kontakta museet.

Entré
Fri entré.


Kulturarvskort
10% rabatt i museibutiken.

Övrigt
ParkeringHandikappanpassatPresentshop

Kontakt
Köpings Museum
731 85 Köping

Tel: 0221-253 51
E-post: museum@.koping.se
Hemsida: www.koping.se/museum

Besöksadress
Östra Långgatan 37
Köping

Vägbeskrivning
Gamla Stan, nära järnvägsstationen och småbåtshamnen. Övriga museiavdelningar ligger på bekvämt promenadavstånd. Gammelgården finns bredvid lasarettet i kanten av Karlbergsskogen.

Evenemang

För evenemang se evenemangskalendern www.koping/se
Gruppresor
Förbokade grupper är välkomna på visningar av basutställningen, brandmuseet och Apoteksmuseet Scheeles Minne. Språk: Svenska och engelska. Pris: 700 kr vardagar före kl.17. På helger och efter klockan 17.00: 900 kr. Max 25 personer.


© Svenskt Kulturarv 2007Västergatan 11, 222 29 Lund, tel: 046- 39 99 40info@svensktkulturarv.se