Öppet idag 10:00 - 16:00

Utställning

10 september - 12 november 2017

Fotosalongen Varberg 2017

JESPER MOLIN “24 PORTRÄTT AV MIN PAPPA KAMILLA”

För ett par år sedan fick fotografen Jesper Molin beskedet från sin pappa att hon var transsexuell. Med hjälp av kameran har Jesper bearbetat sin egen upplevelse av sin fars förändring.
I noggrant regisserade fotografier har de närmaste vännerna genomgått en visuell förvandling från man till kvinna. Hans pappas färgsprakande klädstil och plötsligt utåtriktade livsgnista har inspirerat till hur fotografierna blev.
De kvinnliga attributen kan tyckas överdådiga i bilderna, men de speglar Jespers egna upplevelser av sin fars förvandling.


FOTOSALONGEN VARBERG 2017
I utställningen visas också alla deltagares bilder från Fotomaraton Varberg 2017.

 

JESPER MOLIN


Jesper Molin tog sin examen i fotografisk bild 2003 på Fotoskolan Studium i Göteborg. Sedan dess har han genomfört och ställt ut ett flertal konstprojekt som även dokumenterats i böcker och magasin. Jesper Molin gör sina bilder och konstprojekt framförallt för att han måste och i första hand för sig själv. Samhällsnormer och existentiella frågor återkommer ofta i Jesper Molins verk. Han fascineras och inspireras av gränslandet mellan vad som betraktas som manligt respektive kvinnligt i samhället. Hur vi styrs av fasta normer och inrutade mönster.
I sin konst arbetar han alltid med iscensatt fotografi utifrån en idé, det vill säga han bygger, regisserar och skapar hela bilden från tanke till färdig bild. En tanke ofta gömd bakom ett strikt grafiskt och kontrollerat bildspråk.

Jesper Molin finns representerad i flera länder i Europa samt blivit publicerad i ett flertal stora konstmagasin i Sverige, men även internationellt.