Öppet idag 10:00 - 20:00
Arkeologi & Historia Barnvänligt Konst Kulturhistoria Museum Naturhistoria

Besöksmål

Nordiska museet

Här kan du lära dig mer om hur människor i Norden levt, bott och klätt sig från 1500-talet och framåt genom möbler och inredning, mode och smycken, glas och porslin.

På Nordiska museet i Stockholm kan du lära dig mer om hur människor i Norden levt, bott och klätt sig från 1500-talet och framåt genom möbler och inredning, mode och smycken, glas och porslin. Här finns också en utställning om Nordens enda urfolk, samerna.


Museibyggnaden
Museet grundades 1873 av Artur Hazelius. Den väldiga byggnaden på Kungliga Djurgården, som är en sevärdhet i sig, är ritad i renässansstil av Isak Gustaf Clason och invigdes 1907. Museets hjärta är en enorm hall, 24 meter i takhöjd och 126 meter lång. Mitt i hallen står en stor staty i ek av kung Gustav Vasa (1523–1560) ritad av den berömda skulptören Carl Milles.

 

Ditt besök
Låna gärna en gratis audioguide för att ta del av museets höjdpunkter. Utöver de många utställningarna finns Lekstugan och Tidsdeckarna för barnen. Restaurangen erbjuder varma lunchrätter med nordisk inriktning samt fika. I museibutiken hittar du nordiskt hantverk och mat, leksaker och böcker.