• Absolut Louisiana, 1992
    Visa bildtext

    Det krälar, svävar, surrar, spinner och ylar i sommarens utställning Absolut Art Collection - The Wilder Side som öppnar 21 april på Spritmuseum. Vi rör oss från polartrakterna till tropikerna och tillbaka, via flyttfåglar, moderspindlar och dansande sjöstjärnor. Några av de mest kända konstverken från Absolut Art Collection har djur som motiv, som Louise Bourgeois spindel, Ed Ruschas ylande vargsilhuett, Maurizio Cattelans bakfulla mus och George Rodrigues blåa lilla hund. Djuren kan utgöra verkets mittpunkt medans andra är en mindre detalj, om än alltid i sällskap av den verkliga huvudrollsinnehavaren, vodkaflaskan. Som alltid i Absolut Art Collection så är urvalet färgstarkt och mångsidigt, med många olika tekniker och uttryck. Konstnärerna kommer från många olika delar av världen, vissa är superkända, andra arbetar mer lokalt. Nästan alla bilder i Absolut Art Collection har varit en annons någonstans i världen. Som bilder betraktade befinner de sig i en gråzon mellan konst och reklam. Nu visas originalverken. Tid: 21 april – 10 september 2018 Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38. Stockholm www.spritmuseum.se

Öppet idag 10:00 - 17:00
Design Evenemang Konst Kulturhistoria

Utställning

21 april - 10 september 2018

Absolut Art Collection - The Wilder Side

Det krälar, svävar, surrar, spinner och ylar i sommarens utställning Absolut Art Collection - The Wilder Side som öppnar 21 april på Spritmuseum. Vi rör oss från polartrakterna till tropikerna och tillbaka, via flyttfåglar, moderspindlar och dansande sjöstjärnor.

Några av de mest kända konstverken från Absolut Art Collection har djur som motiv, som Louise Bourgeois spindel, Ed Ruschas ylande vargsilhuett, Maurizio Cattelans bakfulla mus och George Rodrigues blåa lilla hund. Djuren kan utgöra verkets mittpunkt medans andra är en mindre detalj, om än alltid i sällskap av den verkliga huvudrollsinnehavaren, vodkaflaskan.

Som alltid i Absolut Art Collection så är urvalet färgstarkt och mångsidigt, med många olika tekniker och uttryck. Konstnärerna kommer från många olika delar av världen, vissa är superkända, andra arbetar mer lokalt. Nästan alla bilder i Absolut Art Collection har varit en annons någonstans i världen. Som bilder betraktade befinner de sig i en gråzon mellan konst och reklam. Nu visas originalverken.

Tid: 21 april – 10 september 2018

Spritmuseum, Djurgårdsvägen 38. Stockholm 

www.spritmuseum.se

För mer information:
Mia Sundberg, konstintendent, 
E-post: mia.sundberg@spritmuseum.se Tel: 08-1213 1304

För pressfrågor:
Matilda Ivarsson, kommunikationsansvarig
E-post: matilda.ivarsson@spritmuseum.se Tel: 08-1213 1307