Utställning

04 maj 2020 - 03 maj 2022

Bella Runes Portal

Bella Runes Portal är ett digitalt konstverk som bygger på AR-teknik (Augmented Reality). Verket är producerat unikt för Västerås. Det är en hyllning till det gemensamma offentliga rummet som vi alla delar och kommenterar också Västerås identitet som industri- och ingenjörsstad.

Du upplever konstverket utomhus, när som helst via din mobil. Bella Runes Portal existerar som en andra, virtuell verklighet längs Karlsgatan och på Skrapantorget i Västerås City.

 

På svenska betyder Augmented Reality förstärkt verklighet och det är samma teknik som använts bland annat för mobilspelet Pokémon GO.


”Våra mobiler är scenen för våra publika jag, men här utspelar sig också det mest privata, vilket gör mobilen till det perfekta redskapet för att söka poetiska stigar i stadens gemensamma utrymmen, där privat och offentligt samexisterar. Den immateriella verkligheten är fri från tyngdlag, lukt och åldrande och inga tillstånd behöver sökas, så förslag kan testas i en gemensam, klardrömmande stadsvandring.” 
säger Bella Rune.

Ladda ner appen

För att uppleva konstverket måste du ladda ner appen ”Bella Runes Portal”. Den finns där du hittar andra  appar för din mobil. Finns för både iPhone och Android och den är kostnadsfri.