2015 juli 14

Ny app visar vägen till det svenska kulturarvet

Svenskt Kulturarvs nya app är unik i sitt slag, då den samlar alla Sveriges museer på en och samma plattform.

Appen är en heltäckande guide till museisverige, den presenterar förutom de olika museerna även aktuella och kommande utställningar runt om i Sverige. Sök på valfri stad eller hitta ett besöksmål och en utställning i närheten. 

– Appen är perfekt nu till sommaren när man är på resa i Sverige eller bara har en eftermiddag över i sin hemstad. Du kan bli påmind om välkända pärlor eller upptäcka en spännande utställning nära dig, säger Lena Sjölin, verksamhetsledare på Svenskt Kulturarv. 


Svenskt Kulturarv, som är en medlemsförening för svenska museer och historiska besöksmål, har tagit fram en app som samlar alla medlemmar och deras utställningar. I appen finns över 400 statliga, regionala och kommunala museer, utställningar och besöksmål presenterade. Förutom information om de olika utställningarna, dess öppettider och kostnad för inträde finns även tips på boende, restauranger och andra utflyktsmål. Appen, som heter Svenskt Kulturarv, är gratis och finns till både Iphone och Android.

undefined

– Det vi har gjort är att sammanföra informationen till en enkel plattform och gjort den sökbar. Det är en självklar app som borde funnits sedan länge, säger Lena Sjölin, verksamhetsledare på Svenskt Kulturarv

Svenskt Kulturarv är ett skyltfönster för kultur i Sverige och arbetar just nu med att digitalisera och kategorisera sina medlemmars produkter och tjänster. Detta är ett viktigt steg i att synliggöra det svenska kulturarvet. Den information som tidigare förmedlades av turistbyråer och guider förmedlas nu via en smart phone. Det gör appen SKA till en viktig kugge i arbetet med att tillgängliggöra och levandegöra det svenska kulturarvet.

För mer information, kontakta:
Lena Sjölin, verksamhetschef, Svenskt Kulturarv, lena@svensktkulturarv.se eller 070-630 98 00
Gabriella Finnborg, presskontakt, gabriella.finnborg@prat.se eller 070-864 44 15

Om Svenskt Kulturarv
Svenskt Kulturarv arbetar för att öka intresset för historia och svenskt kulturarv. Uppgiften är att synliggöra det fantastiska utbud av miljöer, föremål och kunskap som finns på svenska museer, slott och andra kulturhistoriska platser i Sverige. Föreningen har cirka 275 institutionella medlemmar som tillsammans representerar drygt 300 besöksmål. För mer information se www.svensktkulturarv.se