Utställning

07 maj - 06 november 2022

Aquanauts – Expeditionen

En otrolig utställning om den okända arten Homo Aquatis baserad på en påhittad berättelse om paleontologen Beata Gardelius och geologen Inga-Lisa Blomgrens forskning från förra sekelskiftet. Här får du använda alla sinnen i möten med det okända i en innovativ och sinnlig utställningsupplevelse.

Den interaktiva utställningen Aquanauts – Expeditionen avslöjar vad som hände deltagarna under en av förra sekelskiftets mest dramatiska forskningsexpeditioner i Sverige. Utställningen bygger på en blandning av vetenskap, källkritik, konst, fantasi och visuella gestaltningar.


Här kan du upptäcka repliker av hittills okända, människoliknande arter och titta på benrester, häpnadsväckande artefakter och fossilerade fynd. Dessutom får du ta del av nya rön och obestridliga bevis på att vetenskapen nu tvingats kasta den etablerade paleontologiska forskningen över ända. Dagböcker, dokument, fotografier, teckningar och 120 år gamla doftspår uppenbarar de första omtumlande kapitlen i den magiska berättelsen om Homo Aquatis … våra hittills okända anförvanter i mänsklighetens historia.