Öppet idag 11:00 - 17:00

Utställning

17 november 2023 - 25 februari 2024

Ung Svensk Form 2023

Möt framtidens designstjärnor inom möbler, mode, konsthantverk, arkitektur, industridesign och grafisk formgivning.

I utställningen Ung Svensk Form 2023 visas 23 projekt av unga formgivare som på olika sätt kommer bidra till att förändra och förbättra framtiden. De gör det med möbler, mode, konsthantverk, arkitektur, industridesign och grafisk formgivning. Men framför allt: de gör det med hjärtat.


Ung Svensk Form 2023 har en kraft och energi som inspirerar och vill förändra. Med stor hantverksskicklighet, kreativitet och materialkänsla visas här det senaste och mest innovativa inom ung svensk formgivning. Med utgångspunkt från hundratals ansökningar från hela Sverige presenteras ett urval av 23 bidrag i Ung Svensk Form 2023.


Ung Svensk Form 2023 bjuder in publiken att möta framtidens designstjärnor – välkommen!


Ung Svensk Form

Ung Svensk Form är en årlig jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning som startade 1998 med syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Ung Svensk Form har en viktig funktion som ett forum för formgivare, bransch, publik och medier, där viktiga frågeställningar och budskap lyfts fram med möjlighet att få undersöka fritt och gränsöverskridande.


Projektets samarbetspartners delar ut ett flertal stipendier och utställningen turnerar runt om i Sverige. Många tidigare vinnare av utmärkelsen är numera väl etablerade inom sina respektive formområden.