• Visa bildtext

    Finsta. Foto: Emma Krantz / Skissernas Museum.

Öppet idag 11:00 - 21:00

Utställning

07 april - 11 september 2022

The return of Finsta

Den mångsidige artisten Finsta (Finn Hallin, f. 1978) är med sitt lekfulla och särpräglade bildspråk en av Europas ledande urbana samtidskonstnärer. Han rör sig mellan måleri, design, musik och animationer.

Kärleken till populärkultur och den urbana miljön, kombinerat med en stark vilja att synas och producera verk tillgängliga för en bred allmänhet, har gjort honom till en pionjär inom den nya vågen av popkonst.


Finsta återvänder nu till hemstaden Lund där Skissernas Museum presenterar utställningen The Return of Finsta som är hans första stora separatutställning i Sverige. Här får vi följa den resa som Finsta har gjort under sina 25 verksamma år, hans kreativa process och inspirationskällor. Initiativtagare till utställningen är den prisbelönta curatorn Aia Jüdes, känd för sina tvärdisciplinära och lekfulla helhetsupplevelser som spänner över vitt skilda områden som slöjd, graffiti, mode, dans och musik. Utställningen på Skissernas Museum visar flera nya platsspecifika verk.


En central del av utställningen utgörs av Finstas skissböcker, så kallade blackbooks inom graffitikulturen, där både egna och andra konstnärers skisser blandas.