• Foto: Albin Hovlin Visa bildtext

    ”Home for the future no 1” av konstnären Ola Gustafsson.

Öppet idag 11:00 - 15:00
Basutställning Konst

Utställning

26 januari 2022 - 31 december 2023

Vakna upp

Vakna upp – en ny verklighet står och knackar på vår dörr! I denna utställningen visas verk ur museets konstsamling som kan kopplas till hur livet såg ut innan och under pandemin, men också skildra hur livet kan upplevas därefter – om det blir ett efter.

Sverige och resten av världen har levt med Coronapandemins konsekvenser under flera år. Många har levt med restriktioner som i varierande omfattning och tidsperioder har förändrat vardagen för enskilda och för samhället i stort.

 

När ska allt bli som vanligt igen? Så har många tänkt. Men pandemin har förändrat vissa delar av samhället för alltid. Samtidigt har vi tillsammans hittat nya sätt att hantera både svåra och roliga saker. Hur ska denna nya ”verklighet” eller det nya ”normala” se ut? Nu finns chansen att förbättra det som innan pandemin fungerade mindre bra.

 

Globala orosmoln i form av till exempel konflikter och naturkatastrofer är ganska vanligt förekommande på nyheterna även här i Sverige. Hur kan politik, kultur och konst komma att se ut i en osäker och snabbt föränderlig värld? Ska allt fortsätta som vanligt, som om dagens samhälle består av Guld och gröna skogar, och kanske en dag tvingas Vakna upp ur en alltför tilltagen Efterfest?