• Dunkers kulturhus
    Foto: Ole Jais Visa bildtext

    Dunkers kulturhus ligger i Norra hamnen i centrala Helsingborg.

Foto & Film Konst Musik & Scenkonst Arkitektur Kulturhistoria

Besöksmål

Dunkers Kulturhus

En plats för dig som tänker, känner och vill uppleva saker. Se utställningar med svensk och internationell konst, lär dig mer om Helsingborg, gå på konsert, med mera.

Vid småbåtshamnen mitt i centrala Helsingborg ligger Dunkers kulturhus. Här kommer du in med både rullstol och barnvagn och kan se utställningar med konst i alla former på hög internationell nivå. Den permanenta utställningen På gränsen visar Helsingborgs stads- och kulturhistoria med massor att upptäcka och som vuxna och små kan diskutera med varandra. Lär känna en intressant person genom ett fördjupat samtal.


Gå på konsert och se jazz, klassiskt, pop och världsmusik. Konsertsalen är utformad med hög akustisk kvalitet och är utrustad med hörslingor för den som behöver det. Se teater både för vuxna och små. Gör du ett spontanbesök kan du vila benen och låna en bok eller tidskrift vid foajén.


Eller varför inte ta en lunch eller fika med utsikt över Sundet. Buss, båt, tåg, flygbuss, taxi finns inom promenadavstånd från Dunkers kulturhus.


Besök dunkerskulturhus.se för att veta mer.