• Foto: Lars Ekdal
 • Foto: Maria Soreby, Millesgården Visa bildtext

  Snöklädda skulpturer på Nedre Terrassen

 • Foto: Maria Soreby, Millesgården Visa bildtext

  Röda Rummet i Konstnärshemmet

 • Foto: Maria Soreby, Millesgården Visa bildtext

  Solsångaren av Carl Milles

 • Foto: Maria Soreby, Millesgården Visa bildtext

  Poseidon på Nedre Terrassen

Öppet idag 11:00 - 17:00
Friluftsmuseer Konst Kulturhistoria Museum Personhistoria Trädgårdar

Besöksmål

Millesgården

Magiska Millesgården - en oas endast 15 minuter från Stockholms city. Millesgården är ett museum med konstnärshem, en vidsträckt skulpturpark med rabatter och fontäner, konsthall, restaurang, antiksamling och museibutik.

Millesgården, skulptören Carl Milles och konstnären Olga Milles konstnärshem byggt 1908, ligger högt belägen på Lidingö i en terrasserad skulpturpark med fontäner och blomsterplanteringar och med en vidsträckt utsikt över Stockholm. Sedan 1936, då konstnärshemmet överlämnades som gåva till svenska folket, drivs Millesgården som en stiftelse. 


Idag är Millesgården ett museum med antiksamling, skulpturpark, konsthall, butik och restaurang. Millesgårdens tillfälliga utställningar visas framför allt i Konsthallen. Ibland utvidgas utställningarna till både konstnärshemmet och skulpturparken. Permanenta utställningar finns i Carl och Olga Milles Konstnärshem, i Antiksamlingen samt i Annes hus. I Annes hus bodde paret Milles om somrarna 1951-1955. Villan är inredd med Josef Franks möbler och textilier av Estrid Ericson, grundare av firman Svenskt Tenn.


Millesgårdens Museibutik har ett brett sortiment av varor. Både egen produktion med koppling till Carl Milles och hans konst samt presenter. Ett urval av produkterna finns att köpa i Millesgårdens webshop.


Millesgårdens Lanthandel med både café och restaurang ligger på en av de många terrasserna i skulpturparken. Här serveras luncher och hembakade läckerheter till kaffe eller the och vill du ta ett glas vin till maten har de fullständiga rättigheter.


Från maj till september har Millesgården öppet dagligen. Mellan oktober och april är Millesgården stängt på måndagar.