Öppet idag 12:00 - 16:00
Barnvänligt Konst

Besöksmål

Västerås Konstmuseum

Med konsten i centrum vill museet inspirera, utmana och väcka din nyfikenhet. Västerås konstmuseum visar utställningar med framförallt svensk och nordisk samtidskonst och med verk ur stadens konstsamling.

I Västerås eget konstmuseum möts dagligen människor i olika åldrar och från olika kulturer. Tillsammans arbetar vi kreativt med ett brett konstbegrepp som inrymmer allt från konsthantverk och design till måleri, video och performance. Museet ansvarar för stadens konstsamling som består av cirka 8000-verk som regelbundet visas i egna utställningar, eller lånas ut till utställningar på andra nationella eller internationella museer och konsthallar. En del av museets samling kallas för depositionskonst. Det är konst som lånas ut till kommunens lokaler, som stadshuset, skolor, äldreboenden och förvaltningskontor. En annan del av samlingen är den offentliga konsten som visas på stadens gator, torg och andra offentliga platser.


Museet har en pedagogisk verksamhet med konstvandringar och kreativt arbete i Konstlabbet för grupper. Konstmuseet erbjuder också ett varierat program av föreläsningar, konserter, lunchvisningar och öppen verksamhet för barn och ungdomar