Vandringsutställningar & tjänster

Här erbjuder museerna sina vandringsutställningar och här kan man också annonsera sina tjänster inför produktion av utställningar. Kontakta Teresa på teresa@svensktkulturarv.se för mer information.

Arktisk skinnberedning-ett världskulturarv

Lotta Rahme, har haft den stora förmånen att få träffa och lära sig traditionell kvinnlig skinnberedningskonst av Inuiter och Indianer i Kanada, av en Ainukvinna i norra Japan samt av Samer i Sverige och Norge.
Utställningens är en hyllning till dessa kvinnor och deras kunskaper och syftet är att väcka intresse och förståelse för skinnberedningen som hantverk och att visa på att kunskaperna om hur skinnen till en dräkt eller ett föremål beretts är lika viktiga att bevara som själva föremålet.

Utställningen visades på Etnografiska museet I Stockholm sommaren 2010 och jag har nu tack vare bidrag från b.la Nordiska Kulturfonden och Kulturkontakt Nord byggt en vandringsutställning.

Utställningen består av fyra montrar med skulpturer i råhud. Ett tunt tyg omsluter utställningen som då får en diameter på 3,2 m. Tyget fästs i en hopfällbar ställning av plast som hänger från taket, höjd 2,50 m. Till varje skulptur hör en digital fotoram med bilder som visar kvinnorna i arbete. De texter som ingår finns idag på engelska, svenska, danska och finska och ni kan välja att ha med 2 olika språk. Det ingår även en film som visar en Ainukvinnan som tillverkar ett par skor i fiskskinn, den är textad på svenska och engelska.

En del mindre utställningshallar har valt att ställa skulpturerna bredvid varandra och uteslutit tyget. Mer bilder finns på www.lottasgarveri.se

undefined

Lottas Garfveri AB, Långgatan 9, 19330 Sigtuna. lottasgarveri@gmail.com +46859255000. Facebook :Lottas Garfveri och Konsthantverk.

 

 

KÄRLEKENS FRUKTER
En vandringsutställning av fotografen Edvard Koinberg. Han har gett sig ut på en upptäcktsfärd i sin absoluta närhet, i sin egen trädgård. Men det är inte de färgglada blommorna som fångat hans uppmärksamhet utan snarare de vissna kronbladen, bladens färgställning som går från grönt till brunt och de mogna frukternas former. Våra vanligaste växter bjuder på en oväntad skönhet efter avslutad blomning och det upptäcker man genom Koinbergs fotografier. Utställningen består av 40 fotografier, 20 st 70x100 och 20 st 50x70 samt 10 textvepor. Utställningen kräver 60–150 m2 eller 50–120 löpmeter, men kan anpassas till större och mindre ytor. Läs mer på www.koinbergbild.se