Om Svenskt Kulturarv

Svenskt Kulturarv arbetar för att öka intresset för historia och kulturarv.

Svenskt Kulturarv vill vara ett skyltfönster för det fantastiska utbud av miljöer, föremål, och kunskap som finns på svenska museer, slott och andra kulturhistoriska platser. Svenskt Kulturarv har ca 270 institutionella medlemmar som tillsammans representerar drygt 300 besöksmål.

KULTURARVSKORTET
Med Kulturarvskortet får Du 50% rabatt på entrén på över 300 museer, slott och andra kultursevärdheter såväl i Stockholm som resten i landet!
Kortet kostar 250:- och gäller för obegränsat antal besök för en person t o m maj 2025 (i fysisk form, kortet i appen gäller 1 år från inköpsdatum) på samtliga besöksmål som är medlemmar i Svenskt Kulturarv.
Ska du besöka museer i Stockholm kan du tjäna in kostnaden på några besök. Beställ kortet här!

UPPTÄCKTSRESAN
I kulturmagasinet Upptäcktsresan ger vi tips på utställningar och evenemang på landets museer. Upptäcktsresan innehåller också artiklar på olika teman. Det kan finnas Upptäcktsresor kvar att hämta på museer, bibliotek och turistbyråer. Upptäcktsresan ges ut en gång per år, i maj.
Upptäcktsresan har bl a utsetts till Bästa Turistbroschyr av Visit Sweden och Sveriges Turistjournalister:
”Upptäcktsresan visar på stor bredd med ett spännande och representativt urval som sträcker sig från Skåne till Lappland. Besökare lockas på många sätt att med kulturen som kompass själva upptäcka landet. Broschyren som är informationstät med stort nyhetsvärde andas harmoni mellan text och bild. Den är användarvänlig med en klar struktur. En värdig vinnare.”

KULT
Svenskt Kulturarv ger också ut branschtidningen Kult för den som vill hålla sig informerad om vad som händer inom kulturarvsområdet. Kult utkommer med 3 nr/år.

ORGANISATION
Svenskt Kulturarv är en medlemsförening för museer, slott och andra besöksmål.

KANSLIET
finns på Svanegatan 14 i Lund. Här arbetar:
Lena Sjölin, Verksamhetsledare: lena@svensktkulturarv.se
Teresa Cotroneo, Webbredaktör och koordinator: teresa@svensktkulturarv.se
AnnaLena Malmenborg-Sundin, Formgivare: annalena@svensktkulturarv.se


STYRELSEN 
består av Åse Berglund, Peter Henricson, Lena Sjölin, Lena Adelsohn Liljeroth, Gustav Olsson, Magnus Hagberg och Maria Jönsson (ordf).