• Foto: Katri Johansson Visa bildtext

  Borgfrun och Pärlmakerskan på Trelleborgen hälsar välkomna

 • Foto: Ingrid Wall Visa bildtext

  Slaget på Trelleborgen

 • Foto: Katri Johansson Visa bildtext

  Skolklass på besök

 • Foto: Krister Parmstrand Visa bildtext

  Loui Viking

 • Foto: Katri Johansson Visa bildtext

  Borgfrun på Trelleborgen

Arkeologi & Historia Barnvänligt Borgar & Ruiner Friluftsmuseer Kulturhistoria Museum

Besöksmål

Trelleborgen

Trelleborgen är ett friluftsmuseum med en vikingaborg mitt i den sydsvenska staden Trelleborg.

Här har en fjärdedel av vikingaborgen återskapats. Kanske var det på uppdrag av Harald Blåtand som den en gång byggdes. Förutom borgen finns även en vikingagård med långhus, grophus och odlingar. Inne på museet visas fynd som berättar om borgens historia. Vill man fika eller handla finns det både café och museibutik.

 

undefined

 

Under Trelleborgens sommarsäsongen har museet öppet alla dagar. Som besökare kan du då ta del av det vardagliga vikingalivet på gården eller uppleva de spännande aktiviteter och evenemang som erbjuds.

 

undefined

 

Den 8-10 juli är det ”Slaget om Trelleborgen och Vikingamarknad” med bröllop, marknad, prova-på-aktiviteter, hantverk, vikingatida mat och dryck, stridskonst och så klart Slaget där vikingar från när och fjärran drabbar samman. Den 12 september är det ”Soldatliv”. Denna dag möter besökaren krigare och soldater från olika tidsepoker som både visar och berättar om soldatlivet.

 

Vid tre tillfällen finns det möjlighet för barn mellan 7 och 13 år att komma till Trelleborgen att delta i vikingaläger, "Vikingasommar", och på ett annorlunda och spännande sätt lära mer om vikingatiden.

 

undefined

 

Utanför sommarsäsong har Trelleborgen även evenemang som påsklovs- och höstlovsaktiviteter, Valborg, ”Väsenvandring” och Ljusfest.

 

undefined

 

För mer information om Trelleborgen och vad som händer

Hemsida: www.trelleborg.se/trelleborgen

Blogg: www.trelleborgen.se

Facebook: www.facebook.com/trelleborgen